сряда, 10 юли 2013 г.

Паста с тиквички и маскарпоне

№11


        Е, пак дойде време за паста в дневното ми меню. Този път приготвих вечеря за цялото семейство- паста с тиквички и маскарпоне. Получи се доста лека и свежа паста, идеална за лятото. Ето и рецептата. 

Паста с тиквички и маскарпоне 




Продукти: 


  • 300 гр паста
  • 2 тиквички
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 250 гр маскарпоне
  • 50 гр котидж 
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз
  • зехтин
  • кашкавал
  • пармезан

Приготовление: 

       Овкусете тиквичките с малко сол и зехтин и ги сложете за 10 минути във фурната да се запекат.  Във вряща и подсолена вода сварете пастата спрямо указанията на опаковката. В тиган загрейте 1-2 с.л. зехтин, нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете. Добавете чушката, солта, черния пипер, ригана, а след това и тиквичките. Задушете ги за няколко минути и след това с решетъчна лъжица изцедете сварената паста и я добавете към тиквичките, лука и чушките. Прибавете сирената, разбъркайте и изсипете 1 чаена чаша от водата, в която сварихте пастата. Разбъркайте хубаво и изсипете в тавичка. Настържете кашкавал, така че да покрие пастата и поръсете и с пармезан. Запечете за 15 минути във фурна, предварително загряна на 200 градуса. Като извадите ястието поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте. 


Насладете се! 


1 коментар: