вторник, 16 юни 2015 г.

Жълъдчета

№ 157


       Днес ви предлагам една класическа рецепта, която вероятно бабите ви са приготвяли. Доста е сполучлива и атрактивна, така че си заслужава да я пробвате. Дано ви хареса!

Жълъдчета



Продукти:
  • 125 гр меко масло 
  • 100 гр пудра захар 
  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. ванилова есенция
  • 250 гр. брашно 
  • 150 гр. шипков мармалад
  • 75 гр. шоколад 
  • смлени орехи 


Приготовление:
       Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем. Добавете жълтъците един по един, като разбърквате след всеки. След това прибавете ваниловата есенция и отново разбъркайте. Постепенно прибавете и брашното до получаването на твърдо тесто. Пригответе си тава, покрита с хартия за печене и започнете оформянето на сладките. 


        С помощта на малка чаена лъжичка се оформят леко заоблени сладки, които се поставят в тавата с равната страна надолу. Пекат се в предварително загряна на 180 градуса фурна до зачервяване по краищата. Докато са още топли, сладките се залепят две по две с шипков мармалад. След това се потапят в разтопен шоколад и се овалват в счукани орехи. Оставят се, докато шоколадът стегне и са готови за консумация!


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар