вторник, 2 юли 2013 г.

Соленки със сирене

№6


           Малко са хората, които могат да устоят на прясно изпечен хляб или топла погача със сирене. И ако замесването на тесто не Ви плаши, то ето Ви една рецепта, която пробвате ли веднъж, ще приготвяте при всяка възможност. 

Соленки със сирене 



Продукти: 

За тестото:

  • 250 гр свинска мас
  • 2 жълтъка
  • 6 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сода бикарбонат 
  • брашно, колкото поеме
За плънката:

  • 2 белтъка
  • 300 гр натрошено сирене
  • разбито яйце за намазване
  • сусам и пармезан за поръсване 

Приготовление: 

Смесете маста, солта и жълтъците. Добавете киселото мляко и содата и постепенно добавяйте брашно докато замесите еластично тесто. Завийте тестото с фолио и го приберете в хладилника, за да се охлади и да бъде по-лесно за работа. През това време смесете белтъците и натрошеното сирене за плънка на соленките. Когато тестото се охлади, разточете го върху набрашнен плот и го разрежете на квадрати. Сложете по една лъжица от плънката, завийте на руло и притиснете краищата, за да не излезе плънката при печенето. Наредете соленките в тава, покрита с хартия за печене, и ги намажете с яйце. След това поръсете с пармезан и сусам и сложете да се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна. Печете докато порозовеят. 


Толкова са вкусни, че ще бъдат изядени още преди да са изстинали! 
Насладете им се :) 

6 коментара:

  1. Браво, Даяна! Много вкусни соленки :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2 юли 2013 г., 17:41

    vseki den li gotvish? :O

    ОтговорИзтриване
  3. Сега, когато съм ваканция, се отдавам на най-любимите ми занимания, така че да! :D

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2 юли 2013 г., 18:22

    Tova e strahotno! Utre kakvo shte gotvish?

    ОтговорИзтриване
  5. Все още не съм решила. Нека остане изненада :)

    ОтговорИзтриване