сряда, 24 юли 2013 г.

Агнеси

№17


       Класическите рецепти винаги са изключително вкусни и обичани от всички. Дори и да са лесни за приготвяне, те впечатляват консуматорите и Ви представят в прекрасна светлина. Моят любим сладкиш е по рецепта, която майка ми сподели с мен, а пък тя я има от баба ми... Понякога традициите, предаващи се от поколение на поколение, са наистина хубаво нещо. Пробвайте и Вие този сладкиш и ще останете очаровани. 

Агнеси 


Продукти: 


  • 200 гр масло
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 2 ч.ч. брашно 
  • 1 ч.ч. счукани орехи *
  • 50 гр настърган шоколад
  • 4 белтъка

За глазурата:

  • 4 жълтъка 
  • 1 ч.ч. и половина пудра захар 
  • 1 ванилия 

Приготовление: 

Белтъците се отделят от жълтъците. Маслото, пудрата захар, брашното, орехите и шоколада се добавят към белтъците и се разбърква добре.Сместа се изсипва в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка и се пече във фурна, загряна на 180 градуса, докато почервенее по краищата. ** Докато печете блата пригответе глазурата като просто добавите ванилията и пудрата захар към жълтъците. След като блатът е готов, оставете да изстине напълно. Накрая изсипете глазурата върху студения блат и оставете за една нощ в хладилника, за да стегне глазурата. Реже се на правоъгълни парчета, като клавиши на пиано, по следния начин: 



* Ако не обичате орехи просто не ги добавяйте или регулирайте количеството им в блата спрямо Вашия вкус.
**Не препичайте прекалено много, защото сладкишът ще стане твърд. 

4 коментара:

  1. Знам, че ти го казах и на живо, но този сладкиш изглежда превъзходно...нямам думи направо ;х БРАВО, Даянче!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря ^^
    Жалко, че не го пробва, за да ми кажеш как е и на вкус :Р

    ОтговорИзтриване
  3. Не се съмнявам в теб и готварските ти умения, но другият път ще трябва да пробвам ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Най-любимия ми сладкиш е Агнеси...нещо което се топи устата.

    ОтговорИзтриване