№ 10
След вчерашното суши, което приготвих, мисля, че японската диета ще ми се понрави наистина много. Суши и голямо количество кафе ми звучи перфектно, а и като се замислите повечето японки са слаби и с чиста кожа, което е благодарение на начина им на хранене. За жалост знам, че никога няма да мога да се откажа от сладкишите, шоколада и тестените изделия, но пък от време на време мога да се поглезя и с изисканото суши.
Суши
Продукти:
- рулца от раци
- сьомга
- крема сирене Филаделфия
- рукола
- краставица
- ориз за суши
- оризов оцет
- захар
- сол
- нори
- рогозка за суши
- соев сос
*Винаги може да смените съдържанието на Вашето суши, просто това бяха моите предпочитания
Приготовление:
Сварете ориза за суши спрямо указанията на опаковката. Направете дресинга от оризов оцет, сол и захар. При мен за 250 гр ориз се добавяха 3 с.л. оцет, 2 с.л. захар и 1с.л. сол, но на всеки ориз за суши има указания и за овкусяването на му. Докато оризът се вари, нарежете сьомгата, ролцата от раци и краставицата на тънки лентички. След като оризът е готов и изстинал го овкусете и може да започнете правенето на сушито. Сложете лист нори върху рогозката, намокрете си ръцете и покрийте норито с ориз като оставите около 1 см накрая празен. Гледайте да не прекалявате с количеството ориз. След това наредете по избор от другите продукти, намокрете празната част от норито и започнете завиването като притискате здраво с рогозката. Повторете с различна комбинация докато не Ви свършат продуктите. Наредете в чиния и сервирайте със соев сос и уасаби за любителите на лютото.
Ммммм, вкусно!!!
na yaponska dieta li si?
ОтговорИзтриванеBRAVO!
ОтговорИзтриванеNa neq ne i trqbvat dieti :)))!!!!!!!
ОтговорИзтриванеЗадължително ли е използването на оризов оцет?
ОтговорИзтриванеАко искаш да постигнеш автентичния вкус на сушито и оризът да е сочен и пухкав- да, трябва да използваш оризов оцет. Лесно може да го намериш във всеки по-голям супермаркет :)
ОтговорИзтриванеУспех!