неделя, 7 юни 2015 г.

Меденки с рожков

№ 153


       Обожавам сполучливите имповизации! Тези бисквитки са точно такава. Сигурна съм, че и на вас ще ви харесат. Пробвайте ги!

Меденки с рожков 


Продукти:
  • 1/2 ч.ч. брашно от спелта
  • 1/2 ч.ч. ръжено брашно 
  • 3 с.л. брашно от рожков
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол 
  • 1 ч.л. канела 
  • 1/2 ч.л. джинджифил 
  • 1/2 ч.ч. кафява захар 
  • 1 яйце
  • 1 с.л. мед 
  • 2 с.л. кокосово масло 

Приготовление: 
       В голяма купа смесете всички сухи съставки- брашното от спелта, ръженото брашно, брашното от рожков, бакпулвера, солта, канелата и джинджифила. Разбъркайте добре. В друга купа разбийте яйцето със захарта. Към тях добавете кокосовото масло, предварително разтопено на водна баня, и меда. Прибавете течната смес към сухата и разбъркайте до получаването на меко тесто. От тестото оформете сладки и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса до готовност. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар