сряда, 4 септември 2013 г.

Крем супа от тиквички, броколи и картофи

№25


       Най-лесните и вкусни супи са крем супите. Сваряваш зеленчуците, пасираш, подправяш - три прости стъпки, а успехът е гарантиран. След като вече споделих рецептата за любимата ми картофена крем супа, реших да ви покажа и друг вариант на вкусна, зеленчукова крем супа, но този път с повечко зеленчуци. Сервирайте с маслинено хлебче или пък домашните крутони, чиято рецепта може да намерите при картофената крем супа. 

Крем супа от тиквички, броколи и картофи


Продукти: 


  • 2 тиквички
  • 200 гр броколи (пресни или замразени) 
  • 1 голям картоф
  • риган
  • чубрица
  • сол 
  • черен пипер 
  • 40 гр масло
  • 2 супени лъжици крема сирене Philadelphia 
  • 150 мл прясно мляко 

Приготовление: 

       Сварете картофите. Отделно нарежете тиквичките на едро и ги изсипете в тенджера с подсолена вода. Сложете на котлона и 2-3 минути след като водата заври добавете броколите ( ако използвате замразени, ако не малко по-късно) и оставете на котлона до пълното сваряване на зеленчуците. След като всички зеленчуци са сварени ги отделете от водата като запазите зеленчуковия бульон. В тенджера сложете сварените картофи, тиквички и броколи, малко от бульона, прясното мляко, маслото и крема сиренето  и пасирайте до получаване на хомогенна смес. Ако след пасирането супата ви изглежда прекалено гъста просто добавете от зеленчуковия бульон до получаване на желаната от вас гъстота. Накрая подправете с посочените по-горе подправки спрямо вашите лични предпочитания, разбъркайте и вашата крем супа е готова!  

Добър апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар