вторник, 19 април 2016 г.

Френски сладки / Sablé Cookies

№ 174


        Прости, изящни и неустоими. Перфектните бисквити в комбинация със следобедното ви кафе. Какво по-хубаво от домашно изпечени сладки? Опитайте и няма да съжалявате. 


Френски сладки / Sablé Cookies


Продукти:

За тестото:
  • 320 гр масло 
  • 160 гр пудра захар
  • 60 гр белтък 
  • 1 пръчка ванилия
  • 500 гр брашно 
За украса:
  • филирани бадеми
  • сладко от кайсии
  • пудра захар


Приготовление:

        Нарежете маслото на дребни кубчета. Пресейте брашното и след това прибавете нарязаното масло. Втрийте го в брашното докато получите консистенция, подобна на мокър пясък. В друга купа разбийте белтъците на сняг като постепенно прибавите захарта и вътрешността на ваниловата пръчка. Внимателно прибавете белтъците към брашното и маслото и омесете тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за поне 1 час. След като тестото се охлади, разточете го върху набрашнен плот. Работете бързо, защото ако тестото се стопли е много трудно за работа. Изрежете сладките и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Върнете ги в хладилника за още 15 минути. 


       След като ги извадите направете дупка с палеца си в средата на половината от бисквитите и ги напълнете с кайсиево сладко с помощта на малка лъжичка. Другите поръсете с филирани бадеми. 


        Печете в предварително загряна на 200 градуса фурна до готовност. Извадете от фурната и ги поставете върху скара да се охладят. 


     Поръсете с пудра захар преди да сервирате и се насладете на домашно изпечените си сладки!


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар