понеделник, 30 юни 2014 г.

Солени палачинки с пиле и зеленчуци

№ 62


        Всички обичат палачинки, но повечето хора ги възприемат само като добър вариант за закуска или пък десерт. С подходящата плънка обаче палачинките лесно могат да се превърнат дори в основно ястие. Надявам се, че предложението ми ще ви хареса и не се колебайте да експериментирате с плънката като добавите любимите си зеленчуци. 

Солени палачинки с пиле и зеленчуци


Продукти:
  • 4 яйца
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 100 мл бира
  • 600 гр пилешко месо
  • 1/4 зелка
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 1 краставица
  • 50 гр кашкавал
  • олио
  • оцет 
  • сол
  • черен пипер 
  • масло
  • Унисос 

Приготовление:
       Яйцата се разбиват с щипка сол и захар. Към тях се добавя пресятото брашно и се разбърква енергично. Изсипват се бирата и прясното мляко и отново се разбърква до получаването на гладка, хомогенна смес. След това палачинките се изпичат от двете страни в загрят тиган, подмазан с масло. Пилешкото месо се измива и се сварява в подсолена вода. След това се нарязва на хапки, овкусява се със сол, черен пипер и Унисос и в тиган с малко разтопено масло се запържва до златисто. Зелето и морковите се настъргват и се овкусяват със сол, олио и оцет на вкус, а краставицата и домата се нарязват на кубчета. След това една по една палачинките се подмазват с майонеза и се слага малко пилешко месо, малко зелева салата и домати и краставици. Завиват се и се нареждат в тавичка, подмазана с малко масло. Отгоре се настъргва кашкавал и се запичат във фурната за 10-15 минути на 200 градуса. 


Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар