петък, 30 януари 2015 г.

Свински пържоли със сос и картофено пюре

№ 99


       Ако търсите нова рецепта за приготвяне на свински пържоли Ви препоръчвам тази. Заради сладко-киселия сос пържолите стават крехки, а пюрето перфектно се съчетава с тях. Една чудесна рецепта, с която да изненадате семейството си за вечеря или пък да приготвите за някое събиране. Надявам се да Ви хареса.  

Свински пържоли със сос и картофено пюре 


Продукти:

За пържолите:
  • 1 с.л. слънчогледово олио 
  • 4 свински пържоли (около 140 г всяка)
  • 100 мл портокалов сок 
  • 1 1/2 с.л. мед 
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. червено вино 
  • 1 с.л. горчица 
  • 2 с.л. доматено пюре
  • сол и черен пипер на вкус 
  • 1 равна с.л брашно
За пюрето:
  • 4-5 средно големи картофа
  • 40 гр. масло
  • прясно мляко
  • сол и черен пипер на вкус 
Приготовление: 

       Обелете, измийте и нарежете картофите на едро. Поставете ги в тенджера с подсолена вода и ги сложете на котлона докато се сварят. Проверете с вилица и когато спокойно може да разчупите картоф значи са готови. Докато картофите се варят, пригответе пържолите. Предварително в купа смесете портокаловия сок, меда, соевия сос, виното, горчицата, доматеното пюре и солта и черния пипер и бъркайте до получаването на хомогенна смес. Загрейте олиото в тиган и прибавете пържолите. Запържете ги по 4-5 минути и от двете страни или докато се зачервят, като ги обърнете само веднъж. След това залейте пържолите със соса и ги оставете на тих огън  за 15 минути като ги обръщате периодично. Ако сосът не е достатъчно гъст, 5 минути преди да отстраните пържолите от котлона добавете 1 с.л. брашно и разбъркайте, за да не се получат бучки. След като пържолите са готови довършете пюрето, като отцедите картофите от водата, добавите им маслото, солта, черния пипер и малко мляко и ги намачкате. Добавете толкова мляко, колкото е необходимо за получаването на пюре с желаната от вас консистенция. Сервирайте и се насладете! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар