сряда, 30 април 2014 г.

Бонбони "Орео"

№50 


       Учудвам се как понякога най-лесните рецепти могат да бъдат толкова вкусни. Може би просто комбинацията между крема сирене и шоколад ми е любима, или пък бисквитите "Орео" са причината. Не знам, но и това няма значение, защото тези бонбони са наистина МНОГО вкусни, а дори не изискват термична обработка. Ако все още не ми вярвате, погледнете рецептата по-долу!

Бонбони "Орео" 


Продукти:
  • 300 гр. крема сирене
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 2 с.л. захар
  • около 30 бисквити "Орео"
  • 2 бели шоколада
  • 2 млечни шоколада
Приготовления: 

       Първата стъпка е да отделите крема на бисквитите "Орео" от самите бисквити. След това натрошете бисквитите на трохи. Към крема от бисквитите добавете крема сиренето, захарта, млякото и ваниловата есенция. Разбъркайте докато получите хомогенна смес, а след това добавете натрошените бисквити като оставите малка част за поръсване върху вече готовите бонбони. След като сместа е готова трябва да я покриете с домакинско фолио и да я приберете в хладилника за поне половин час, за да може по-лесно да оформите бонбоните. След като сместа е добре охладена, разтопете на водна баня двата вида шоколад. Следва оформянето на бонбоните. Вземете малка част от сместа и оформете топка с желаната от вас големина. След това потопете в шоколада и с помощта на малка лъжичка поставете върху подходящ съд, покрит с алуминиево фолио или хартия за печене, за да може лесно да отстраните бонбоните след като стегнат. Накрая поръсете с остатъка от натрошени бисквити и приберете бонбоните в хладилника, за да стегнат по-бързо. Готово- лесно и вкусно! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар