№ 105
Честно да си призная не съм предполагала, че мога да приготвя толкова вкусни соленки без да използвам яйца, бяло брашно и масло, но ето, че е факт! Изпробвайте рецептата и ще останете много доволни. Получават се мекички в средата и хрупкави отгоре и отдолу соленки, богати на протен и ценни минерали, което ги прави и много засищащи. Опитайте ги!
Соленки с ленено и тиквено брашно
Продукти:
- 5 с.л. ленено брашно
- 5 с.л. тиквено брашно
- 3 с.л. сусамено семе
- 3 с.л. конопено семе
- 1 ч.л. хималайска сол
- 2 с.л. конопено олио
- 1/2 ч.ч. вода
Приготовление:
Смесете вскички сухи съставки и разбъркайте. Прибавете олиото и водата и с помощта на вилица бъркайте до получаване на тесто на трохи:
Оформете тестото на топка, изсипете сместа върху хартия за печене, завийте тесто и притиснете, като се стараете да оформите правоъгълник с дебелина около 1 см:
След това с помощта на ножче за тесто или с обикновен нож нарежете на малки правоъгълници:
Прехвърлете соленките в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Консумирайте просто така или вместо крутони в крем супа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар