№5
Доста популярното в Америка фъстъчено масло е подценявано от повечето българи. Просто не сме свикнали то да е част от дневното ни меню, а и може би се плашим от това, че е твърде калорично, но всъщност фъстъченото масло е доста полезно. Богато е на мононаситени мазнини, протеини, витамини B3 и E, магнезий, фолиева киселина и антиоксиданти.
Освен, намазано върху филийка, фъстъченото масло е често използвано и в сладкиши, торти и бисквити. Затова днес ще споделя една много лесна и доста вкусна рецепта, която ще промени скептичната Ви нагласа към фъстъченото масло.
Бисквити с фъстъчено масло и шоколад
Продукти:
- 340 гр. фъстъчено масло
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. брашно
- 2 яйца
- 1 с.л. ванилова есенция
- 100 гр. шоколад
- 40 гр. масло
Приготовление:
Смесете фъстъченото масло със захарта и разбъркайте. Добавете брашното, содата, двете яйца и ваниловата есенция и забъркайте тесто. Оформете го на салам, увийте го с фолио и го сложете в хладилника за 30 минути, за да стегне. След като тестото се охлади, нарежете го на филийки с дебелина 1 сантиметър. С ръце оформете бисквитките и ги сложете в тавичка, покрита с хартия за печене или намаслена и набрашнена. В предварително загряна на 180 градуса фурна, печете за 10-12 минути. Извадете и оставете да се охладят. Докато бисквитите се пекат пригответе пълнежа. В огнеупорна купичка сложете начупения на парчета шоколад и нарязаното на кубчета масло и сложете в микровълнова за 30 секунди. Разбъркайте докато се разтопят напълно и стане хомогенна смес. Сложете в хладилника за да стегне. След като бисквитите изстинат и сместа се сгъсти, намажете бисквитките с шоколадовата смес и слепете две по две.
Надявам се да останете доволни от резултата :)
Страхотна рецепта! Сама ли ги измисляш?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти :)
ОтговорИзтриванеОтносно въпроса, винаги е различно. Специално тази рецепта е модифицирана по мой вкус от друга рецепта. Иначе обичам да експериментирам, но ако приготвям нещо трудоемко и специфично, предпочитам да следвам рецептата за най-добър резултат!