№11
Е, пак дойде време за паста в дневното ми меню. Този път приготвих вечеря за цялото семейство- паста с тиквички и маскарпоне. Получи се доста лека и свежа паста, идеална за лятото. Ето и рецептата.
Паста с тиквички и маскарпоне
Продукти:
- 300 гр паста
- 2 тиквички
- 1 зелена чушка
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 250 гр маскарпоне
- 50 гр котидж
- сол
- черен пипер
- риган
- магданоз
- зехтин
- кашкавал
- пармезан
Приготовление:
Овкусете тиквичките с малко сол и зехтин и ги сложете за 10 минути във фурната да се запекат. Във вряща и подсолена вода сварете пастата спрямо указанията на опаковката. В тиган загрейте 1-2 с.л. зехтин, нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете. Добавете чушката, солта, черния пипер, ригана, а след това и тиквичките. Задушете ги за няколко минути и след това с решетъчна лъжица изцедете сварената паста и я добавете към тиквичките, лука и чушките. Прибавете сирената, разбъркайте и изсипете 1 чаена чаша от водата, в която сварихте пастата. Разбъркайте хубаво и изсипете в тавичка. Настържете кашкавал, така че да покрие пастата и поръсете и с пармезан. Запечете за 15 минути във фурна, предварително загряна на 200 градуса. Като извадите ястието поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.
Насладете се!
:)
ОтговорИзтриване