събота, 13 юли 2013 г.

Родопски питки със сирене

№14



         Това е може би една от първите рецепти, която започнах да приготвям често, защото всички много я харесваха, а и е много лесна. Простички продукти, без много усилия и страхотен резултат. Подходящи са за закуска или пък може да ги приготвите при липсата на хляб вкъщи. Определено ще ги харесате, затова ето и рецептата. 

Родопски питки със сирене 


Продукти: 


  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.ч. натрошено сирене 
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сода бикаронат 
  • 20 гр масло
  • 50 гр кашкавал

Приготовление:

       В голяма купа изсипете брашното, солта, киселото мляко, содата и сиренето. Разбъркайте с вилица, докато се комбинират и след това омесете тесто с ръце. С форма за топки за сладолед оформете топки от тестото и сложете в тавичка, покрита с хартия за печене. Нарежете маслото на малки парчета и забийте в средата на всяка питка. Настържете кашкавал и поръсете върху всяка питка. Сложете да се пекат във фурна загряна на 180 градуса докато почервенеят и сервирайте с чаша айран или кисело мляко. 


Ще останете доволни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар