неделя, 14 юли 2013 г.

Шоколадови сърца с бял шоколад и сладко от вишни

№15


        Случвало ли Ви се е да се събудите в лошо настроение и то без причина? Мразя такива дни, в които нямам желание за нищо, но реших, че нещо сладко ще ми помогне да си оправя настроението. Така и стана. След като се развихрих в кухнята  и сътворих тези доста спулочливи сладки, усмивката беше отново на лицето ми. А след като изядох цяла тава от тях резултатът беше дори още по-добър :). Дано тези сладки оправят и Вашето настроение! 

Шоколадови сърца с бял шоколад и сладко от вишни


Продукти:

  • 180гр брашно
  • 125 гр бяла захар
  • 25 гр кафява захар
  • 120 гр масло
  • 30 гр какао
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. есенция от ром
  • 1с.л. ванилова есенция
  • 1 щипка канела
  • 1 щипка сол

За глазурите:

  • 50 гр бял шоколад
  • 1с.л. сладко от вишни (отцедено от плодовете)
  • 1с.л. пудра захар

Приготовление:
       В купа пресейте брашното, какаото, бакпулвера, солта и канелата и оставете настрана. В друга купа разбъркайте мекото масло с двата вида захар докато се получи пухкав крем. Добавете яйцето и есенциите от ром и ванилия и отново разбъркайте. Започнете на части да добавяте пресятите продукти към масления крем докато получите тесто. Завийте го с фолио и го оставете в хладилника  за около 30 минути, за да стегне и да бъде по-лесна работата с него. След като се охлади на набрашнен плот разточете тестото, но не много тънко, бисквитите трябва да са дебели, за да са сочни. Отрежете с формичка сърцата и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 8-10 минути. Не ги препичайте, за да не станат много твърди в последствие. Трябва да са мекички, когато ги извадите от фурната, и в последствие ще стегнат. Докато се пекат бисквитите, пригответе двете глазури. Разтопете белия шоколад на водна баня или за 40 секунди в микровълновата. В друга купичка изсипете сладкото и пудрата захар и разбъркайте. Когато бисквитите изстинат ги икрасете с глазурите. Използвайте въображението си!


3 коментара:

  1. Анонимен18 юли 2013 г., 1:11

    защо вече не качваш рецепти?

    ОтговорИзтриване
  2. Бях на почивка и нямаше как, но се надявам тези дни отново да споделя някоя нова рецепта :)

    ОтговорИзтриване