петък, 12 юли 2013 г.

Класическо брауни

№ 13


        Всеки път, когато направя този сладкиш, който и да го опита, винаги пита за още. Хубавото е, че браунито се прави толкова лесно и бързо, че никога не ми е проблем да го приготвя  стига да имам два шоколада под ръка. Ако искате всички да Ви хвалят за кулинарните умения без кой знае какви усилия, то това е сладкишът, който търсите, а и помпозното име Brownies го прави да изглежда дори още по-впечатляващ. 

Класическо брауни


Продукти: 
  • 110 гр масло
  • 3/4 ч.ч . брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 яйца 
  • 1ч.л. ванилова есенция
  • 150 гр. шоколад
  • 2 с.л. какао
  • 50 гр. допълнително шоколад пожелание


Приготовление:
       На водна баня разтопете маслото и шоколада. Отстранете и добавете захарта, какаото, ваниловата есенция и солта. Разбъркайте хубаво и започнете да добавяте яйцата едно по едно като разбърквате след всяко. Прибавете брашното и бакпулвера и разбъркайте докато получите хомогенна смес. Ако използвате допълнително шоколад го начупете и прибавете. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка и печете в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 25-30 минути ( или докато клечка забита в центъра се вади без да полепва смес по нея).


                      

1 коментар: