вторник, 9 юли 2013 г.

Суши

№ 10


       След вчерашното суши, което приготвих, мисля, че японската диета ще ми се понрави наистина много. Суши и голямо количество кафе ми звучи перфектно, а и като се замислите повечето японки са слаби и с чиста кожа, което е благодарение на начина им на хранене. За жалост знам, че никога няма да мога да се откажа от сладкишите, шоколада и тестените изделия, но пък от време на време мога да се поглезя и с изисканото суши.

Суши



Продукти: 


  • рулца от раци
  • сьомга
  • крема сирене Филаделфия
  • рукола
  • краставица
  • ориз за суши 
  • оризов оцет
  • захар
  • сол
  • нори
  • рогозка за суши
  • соев сос
*Винаги може да смените съдържанието на Вашето суши, просто това бяха моите предпочитания 

Приготовление: 

Сварете ориза за суши спрямо указанията на опаковката. Направете дресинга от оризов оцет, сол и захар. При мен за 250 гр ориз се добавяха 3 с.л. оцет, 2 с.л. захар и 1с.л. сол, но на всеки ориз за суши има указания и за овкусяването на му. Докато оризът се вари, нарежете сьомгата, ролцата от раци и краставицата на тънки лентички. След като оризът е готов и изстинал го овкусете и  може да започнете правенето на сушито. Сложете лист нори върху рогозката, намокрете си ръцете и покрийте норито  с ориз като оставите около 1 см накрая празен. Гледайте да не прекалявате с количеството ориз. След това наредете по избор от другите продукти, намокрете празната част от норито и започнете завиването като притискате здраво с рогозката. Повторете с различна комбинация докато не Ви свършат продуктите. Наредете в чиния и сервирайте със соев сос и уасаби за любителите на лютото.   


Ммммм, вкусно!!!

5 коментара:

  1. na yaponska dieta li si?

    ОтговорИзтриване
  2. Задължително ли е използването на оризов оцет?

    ОтговорИзтриване
  3. Ако искаш да постигнеш автентичния вкус на сушито и оризът да е сочен и пухкав- да, трябва да използваш оризов оцет. Лесно може да го намериш във всеки по-голям супермаркет :)
    Успех!

    ОтговорИзтриване