сряда, 29 януари 2014 г.

Бисквити с овесени ядки

№36


       Винаги е хубаво, когато вкъщи има наличие на домашно приготвени бисквити. За жалост у нас не се задържат дълго и повечето пъти биват изядени моментално. Затова реших да направя по-здравословни бисквити с овесени ядки с идеята, че ще допаднат само на мен, но замисълът ми се провали, защото цялото ми семейство ги хареса много. Надявам се и вие да ги харесате, защото тези бисквитки са перфектният източник на енергия и позитивни емоции, от които в момента се нуждая повече от всекиго, тъй като имам семестриални изпити, които са повече от досадни и мъчителни. Дано и вие се възползвате от рецептата :). 

Бисквити с овесени ядки 


Продукти:

За основното тесто:
  • 170 гр. масло 
  • 210 гр. кафява захар
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванилова есенция 
  • 130 гр. брашно
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч.л. канела
  • 170 гр. фини овесени ядки
За вариант 1: Овесени бисквити с бял шоколад и червени боровинки
  • 40 гр. бял шоколад
  • 40 гр. червени боровинки
За вариант 2: Овесени бисквити с какао и бял шоколад
  • 3 с.л. какао
  • 40 гр. бял шоколад 

Приготовление: 

       В голяма купа разбийте на пухкав крем омекналото масло заедно със захарта. Добавете яйцето и ваниловия екстракт и разбъркайте отново. След това добавете брашното, содата, канелата и овесените ядки и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Разделете полученото тесто на две равни части и към него добавете добавките за двата различни вида бисквити. Ако предпочитате други добавки просто заместете предложените. След като разбъркате отново, вашата смес е готова. В прозрачно фолио оформете салам от сместа и приберете в хладилника за около 30 минути да стегне. След като тестото е престояло го нарежете на шайби с дебелина около 2 см. Гледайте да са еднаква дебелина за да ви се получат бисквити с еднаква големина. След това, в тава, покрита с хартия за печене, наредете шайбите като оставите разстояние между тях. Печете на предварително зарята на 180 градуса фурна за 12-15 минути. След като извадите бисквитите, те ще са доста меки, но това не трябва да ви притеснява. След като изстинат ще се втвърдят и ще имате перфектните овесени бисквити! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар