сряда, 2 юли 2014 г.

Бисквити с Нутела и фъстъчено масло

№ 63 

        
       Мммммм.... перфектното съчетание между сладко и солено! Рецептата за тези бисквити е официално новата ми любима рецепта. Сладко-соленият, специфичен  вкус на фъстъченото масло перфектно се съчетава със сладкия течен шоколад, а за още по-голяма изразителност на вкусовете бисквитите се поръсват с морска сол. Да, морска сол! Получава се невероятно. Взаимствах идеята от тук, където може да намерите и други прекрасни рецепти!

Бисквити с Нутела и фъстъчено масло  


Продукти:
  • 113 гр. масло *
  • 2 с.л. с връх фъстъчено масло *
  • 1/2 ч.ч. бяла захар
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1 с.л. ванилова есенция
  • 1 яйце
  • 190 гр. брашно 
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • морска сол 
  • Нутела 
* на стайна температура



Приготовление:
       Разбийте мекото масло заедно с фъстъченото масло докато получите хомогенна смес. Добавете захарта и разбийте на пухкав крем. Следват ваниловата есенция и яйцето като отново се разбърква докато получите хомогенна смес. В друга купа се смесват всички сухи съставки- брашното, бакпулвера, содата и царевичното нишесте и се разбъркват добре. Постепенно брашното се добавя към маслото докато получите желаното тесто. Запечатайте тестото в прозрачно фолио и приберете или в хладилника за поне 2 часа или във фризера за 30-40 минути. След като тестото се е охладило добре, загряваме фурната на 200 градуса и постиламе тава с хартия за печене. Важно е тестото да е добре охладено, защото иначе бисквитите ще станат прекалено плоски. Оформете топки от по една супена лъжица тесто и поставете в тавата на разстояние. Притиснете с вилица и поръсете с морска сол. Печете за 5-6 минути или докато бисквитите се зачервят. След като ги извадите от фурната ги оставете в тавата за около 5 минути, за да стегнат и да не ги счупите при пренасянето в чиния. Оставете да се охладят добре. 


Последната  стъпка е сглобяването на така наречените бисквити "сандвич" или с други думи слепването на бисквитите с Нутела. За целта просто вземете 1 ч.л. нутела и я сложете в центъра на избрана от вас бисквита. След това подберете втора бисквитка със същата големина и притиснете. Повторете същото действие и с другите бисквити. Надявам се да ви се усладят!  


Няма коментари:

Публикуване на коментар