вторник, 30 септември 2014 г.

Какаов кекс с Рикота

№ 79


       
      Поредният сладкиш, подходящ за всеки повод и особено желан през студените есенни и зимни дни. Не се страхувайте да използвате съставки, които не сте опитвали като сиренето Рикота например, защото Ви гарантирам, че ще Ви хареса. Все пак рецептата е адаптирана от Cooks and Bakes ;) !

Какаов кекс с Рикота 


Продукти:
  • 190 гр. меко масло
  • 220 гр. захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 120 гр. брашно
  • 50 гр. какао
  • 1 щипка сол
  • 250 гр. Рикота
  • кората на 1 лимон
  • 50 гр. захар
  • 1 яйце

Приготовления:
       В голяма купа с помощта на миксер разбийте мекото масло със захарта и ваниловата есенция на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно като разбивате след всяко докато бъде поето напълно от сместа. В отделна купа пресейте брашното, какаото и солта и разбъркайте. Прибавете сухите съставки към маслото и разбъркайте с помощта на шпатула или дървена лъжица. След като получите еднородна смес оставете тестото настрана.  В друга купа разбийте Рикотата заедно със захарта, яйцето и кората на лимона. Във форма за кекс, покрита с хартия за печене, изсипете половината от какаовото тесто, след това сместа с Рикотата и втората част на какаовата смес. Заравнете и печете на 180 градуса за 40-50 минути. Изчакайте да изстине напълно, нарежете и се насладете. 


1 коментар:

  1. Даяна, станал е вълшебен. Много добре изглежда, просто красота. Радвам се, че ти е харесал ;) Важното е, че се прави лесно и става много бързо. Успешна и прекрасна седмица за теб!

    ОтговорИзтриване