неделя, 5 октомври 2014 г.

Запечено сирене с орехи и билки

№ 80


        Всички домакини обичат аламинутите, защото са атрактивни, много лесни за приготвяне и засищат изгладнелите гости, докато основното се допича във фурната. Този аламинут е толкова непритенциозен и лесен, че можете да си го приготвите и без повод, а с помощта на няколко филийки хляб лесно може да се превърне и в импровизиран обяд или вечеря. 

Запечено сирене с орехи и билки 


Продукти: 
  • 200 гр. сирене
  • 2 с.л. олио 
  • 1/2 ч.л. босилек
  • 1/2 ч.л. целина
  • 1/2 ч.л. джоджен
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • орехи
  • чери домати
  • маслини

Приготовление:

       Отрежете две плочки сирене с дебелина около 2 см. В чашка смесете олиото с всички подправки и разбъркайте. Подмажете сиренето от едната страна с помощта на четчица. Сложете в подходящ съд (по възможност керамичен), подмажете от другата страна, нередете орехи и повторете същата процедура с втората плочка сирене. Печете на 220 градуса до златисто. След това извадете и гарнирайте с домати и маслини. Насладете се и споделете дали Ви е харесало. 


Много лесно и вкусно! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар