вторник, 9 юни 2015 г.

Лодки с колбас и кашкавал

№ 155



       Ако обичате тестените изделия, непременно си направете тези кифлички. Получават се много вкусни и засищащи, а и начинът на прегъване на тестото е доста интересен и лесно ще впечатлите хората, на които ги поднесете. Опитайте :) !

Лодки с колбас и кашкавал 


Продукти: 
За тестото: 
  • 250 мл прясно мляко 
  • 1 пакетче мая 
  • 1 с.л. захар 
  • 1 яйце + 1 белтък 
  • 100 мл олио 
  • 500 гр. брашно 
  • 1 ч.л. сол 
За плънката:
  • 1/2 варен салам камчия 
  • 150 гр. кашкавал
За подмазване: 
  • 1 жълтък 
  • 3 с.л. прясно мляко 

Приготовление: 

       Затоплете прясното мляко в микровълновата за 1 минута. Към него прибавете маята и захарта и оставете настрана, докато маята се активира. През това време разбийте яйцата, като не забравите да отделите единия жълтък за подмазване. Към яйцата добавете и олиото и отново разбъркайте. В голяма купа изсипете брашното, прибавете солта и разбъркайте. Направете кладенче и в него изсипете яйчената смес и шупналата мая. Започнете да разбърквате до пълното поемане на брашното. Прехвърлете тестото на набрашнен плот и доомесете. След това поставете тестото в купа, покрийте с фолио и поставете във фурната, предварително загряна на 50-60 градуса. По този начин тестото ще втаса много по-бързо (за около 30 минути). Докато чакате тестото да втаса си подгответе две тави, покрити с хартия за печене. Освен това си нарежете салама на кубчета и рендосайте кашкавала. Пригответе и сместа за подмазване, като разбиете жълтъка с прясното мляко. Когато тестото втаса, премесете го отново на намазан с олио плот, а след това го разделете на 16 равни части. Разточете всяка част на правоъгълник и направете по два разреза ето така: 


       Плънката се поставя в средата, между двата разреза. След това дясната част се прегъва, така че разрезът да застане върху плънката, а краят се промушва през другата дупка.Двата края се прегъват под кифличката. По-подробно описание може да видите тук


       Готовите лодки наредете в тава, покрита с хартия за печене, и подмажете с жълтъка. Печете на 180 градуса до готовност и сервирайте, докато са още топли. 



Добър апетит!



2 коментара: