събота, 24 януари 2015 г.

Локумки

№ 98 


       Рецептата за локумки никога няма да остарее. Вкусни са, лесни са за приготвяне, всички ги обичат и са перфектното извинение да си похапнем нещо сладичко. Та кой би им устоял? Пригответе тази класическа рецепта и Ви обещавам, че ще получите много комплименти от дегустатурите и.  

Локумки


Продукти: 
  • 1 ч.ч. олио 
  • 1/2 ч.ч. мас 
  • 1 яйце 
  • 1 ч.ч. кисело мляко 
  • 1 бакпулвер 
  • 2 ч.ч пудра захар 
  • брашно, колкото поеме за меко тесто, подходящо за разточване
  • 2 пакетчета локум

Приготовление: 
      Разбийте яйцето и към него добавете олиото и маста. Разбийте хубаво до получаването на хомогенна смес. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте. Следва пудрата захар. Започнете добавянето на брашното и заедно с това прибавете бакпулвера. Бъркайте с дървена лъжица и добавяйте брашно, докато не получите подходящо за разточване меко тесто. След това го прехвърлете на предварително набрашнен плот, разделете го на две части и всяка част разточете във формата на голям кръг. Нарежете всеки кръг на 16 еднакви триъгълника, както бихте разрязали торта. В по-широката част на всеки триъгълник сложете малко парче локум и навийте на руло. Прехвърлете локумките в тава, която не е нужно да покривате с хартия за печене, защото локумките са достатъчно мазни и няма да залепнат. Печете на 180 градуса до зачервяване и след като ги извадите ги оставете да изстинат. Накрая аз украсих с останалата пудра захар от самия локум. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар