събота, 7 февруари 2015 г.

Безглутенови крекери с тиквено, ленено и сусамово брашно

№ 101 


      Сигурно сте забелязали, че повечето рецепти в блога ми не са особено здравословни. Признавам си, че обичам да си угаждам и ми е много трудно да се въздържам от яденето на сладки и тестени изделия, затова и често си ги приготвям. Е, обаче идва момент, когато изключването на тези храни от менюто е наложително- не от суета, а от здравословна гледна точка. Тъй като ще се опитам да променя своя режим на хранене и рецептите в блога ми ще се променят. Пригответе се за здравословни рецепти! Надявам се да ви харесат! 


Крекери с тиквено, ленено и сусамово брашно 


Продукти:
  • 3 с.л. сусамово брашно 
  • 3 с.л. ленено  брашно 
  • 3 с.л. тиквено брашно 
  • 1 с.л. зехтин 
  • вода 
  • морска сол 

Приготовление: 

      В купа смесете трите вида брашно. Добавете зехтина и 4-5 супени лъжици вода и започнете да бъркате с вилица. Целта в да получите ронливо тесто, от което да може да оформите крекерите. Добавете още вода, докато не постигнете желаната консистенция, която трябва да прилича на мокър пясък. След това започнете оформянето на крекерите. Аз не се стремях към конкретна форма, а просто взимах известно количество от тестото и го притисках между дланите си. Накрая поръсете с морска сол и сложете да се пекат на 170 градуса до зачервяване по краищата. Резултатът е хрупкави, здравословни крекери, които може да похапнете без угризения. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар