№ 111
В момента моята диета е доста ограничена и мога да консумирам само конопено, ленено и тиквено брашно, но пък това ме кара да експериментирам с приготвянето на различни соленки или крекери, които да заместят хляба в менюто ми. Много са подходящи за хора, които избягват консумацията на глутен. Надявам се да ви харесат!
Безглутенови крекери с ядково мляко
Продукти:
- 7 с.л. ленено брашно
- 3 с.л. конопено брашно
- 1 с.л. сусамено брашно
- 3 с.л. конопено семе
- 4 с.л. сусамено семе
- щипка хималайска сол
- 2 с.л. конопено олио
- 1/4 ч.ч. ядково мляко от тиквени семки
Приготовление:
В купа смесете всички сухи съставки (лененото, конопеното, сусаменото брашно, конопеното семе, сусама и солта) и разбъркайте хубаво. След това прибавете млякото и олиото и бъркайте с помощта на вилица до получаването на тесто на трохи, приличащо на консистенцията на мокър пясък. След това оформете тестото на топка и прехвърлете върху дъска. Оформете тестото във формата на паралелепипед или ето така:
След това нарежете тестото на филийки с желаната от вас дебелина и прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. Печете на 170- 180 градуса до зачервяване. След това охладете и съхранявайте на сухо място.
Може да ги използвате и вместо крутони в крем супи!
Няма коментари:
Публикуване на коментар