вторник, 10 март 2015 г.

Безглутенови крекери с ядково мляко

№ 111 


       В момента моята диета е доста ограничена и мога да консумирам само конопено, ленено и тиквено брашно, но пък това ме кара да експериментирам с приготвянето на различни соленки или крекери, които да заместят хляба в менюто ми. Много са подходящи за хора, които избягват консумацията на глутен. Надявам се да ви харесат!

Безглутенови крекери с ядково мляко 


Продукти: 
  • 7 с.л. ленено брашно 
  • 3 с.л. конопено брашно 
  • 1 с.л. сусамено брашно
  • 3 с.л. конопено семе 
  • 4 с.л. сусамено семе 
  • щипка хималайска сол 
  • 2 с.л. конопено олио 
  • 1/4 ч.ч. ядково мляко от тиквени семки 



Приготовление: 
       В купа смесете всички сухи съставки (лененото, конопеното, сусаменото брашно, конопеното семе, сусама и солта) и разбъркайте хубаво. След това прибавете млякото и олиото и бъркайте с помощта на вилица до получаването на тесто на трохи, приличащо на консистенцията на мокър пясък. След това оформете тестото на топка и прехвърлете върху дъска. Оформете тестото във формата на паралелепипед или ето така:

       След това нарежете тестото на филийки с желаната от вас дебелина и прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. Печете на 170- 180 градуса до зачервяване. След това охладете и съхранявайте на сухо място. 


Може да ги използвате и вместо крутони в крем супи! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар