събота, 2 май 2015 г.

Фъстъчени курабийки

№ 144


       Днес ви предлагам още една рецепта за сладки. Ако обичате фъстъчено масло непременно ги опитайте! Добър апетит!

Фъстъчени курабийки


Продукти:
(рецептата е адаптирана от Good Natured Food)
  • 5 с.л. фъстъчено масло 
  • 3/4 ч.ч. нерефеинирана тръстикова захар 
  • 1/4 ч.ч. шарлан
  • 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно 
  • 2 с.л. ленено брашно + 6 с.л. вода
  • 1 ванилия 

Приготовление:
       Разтворете лененото брашно във водата и оставете настрана. В купа разбийте фъстъченото масло със захарта. Прибавете шарлана, ванилията и разтвореното ленено брашно и разбъркайте до получаване не хомогенна смес. След това започнете добавянето на брашното, като разбърквате периодично. От полученото тесто с намокрени ръце оформете топчета, притиснете ги между дланите си и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Печете за около 20 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Преди да ги извадите от тавата ги оставете за 5 минути да изстинат и да се стегнат. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар