неделя, 3 май 2015 г.

Пълнозърнести палачинки с пюре от тиква

№ 145


       Днес ви предлагам една по-здравословна вариация на любимата на всички закуска- палачинки! Получават се подобни на американските палачинки - по-дебели и мекички. Въпреки, че са с пълнозърнесто брашно ви гарантирам, че много ще ви харесат и дори няма да забележите разликата. 

Пълнозърнести палачинки с пюре от тиква 


Продукти:
(рецептата е адаптирана от Good Natured Food)
  • 3 яйца 
  • 4 с.л. кафява захар 
  • 1/4 ч.ч. вода 
  • 3/4 ч.ч. соево мляко 
  • 1 ч.ч. пюре от предварително сварена и пасирана тиква 
  • 1 ч.ч. брашно от лимец 
  • 1 ч.ч. ръжено брашно 
  • 1 ч.л. бакпулвер 
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. канела 
  • 1/2 ч.л. джинджифил 
  • 1/2 ч.л. индийско орехче 

Приготовление: 
      Разбийте яйцата със захарта. След това добавете водата и отново разбийте. Към яйчената смес добавете и соевото мляко и пюрето от тиква и бъркайте до получаването на хомогенна смес. 


      В отделна купа смесете всички сухи съставки- двата вида брашно, бакпулвера, содата, канелата, джинджифила и индийското орехче. Разбъркайте добре и започнете добавянето на сухите съставки към течните на няколко части. Бъркайте след всяко добавяне. Накрая трябва да получите хомогенна смес, която е по-гъста от обикновената смес за палачинки. 


       Последната стъпка е изпичането на палачинките. Затоплете добре тиган за палачинки и без да добавяте каквато и да била мазнина просто сложете малко по-малко от един черпак от сместа и разстелете палачинка с желаният от вас диаметър. Печете около минута от всяка страна. Накрая сервирайте с мед, шоколад, пресни плодове и ядки. 


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар