сряда, 24 юни 2015 г.

Сладкиш с праскови

№ 159


       Лято е! Експериментирайте със сезонните плодове и зеленчуци докато можете. Днес ви предлагам сладкиш с праскови- много семпъл, но и също толкова вкусен! 

Сладкиш с праскови


Продукти:
  • 200г брашно 
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 120г меко масло
  • 175г захар
  • 2 яйца
  • 150мл прясно мляко
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 5- 6 праскови + 2 с.л. захар 
  • пудра захар 


Приготовление: 
       В купа пресейте брашното със солта и бакпулвера и разбъркайте. В друга купа разбийте мекото масло и захарта до получаване на пухкав крем. Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. След това добавете ваниловата есенция и отново разбъркайте. Следват брашното и прясното мляко. Добавете 1/3 от брашното, разбъркайте, добавете половината мляко, разбъркайте и редувайте така докато не свършат. 


       Измийте, разполовете и обезкостете прасковите. Покрийте формата за кекс с хартия за печене или просто подмажете добре с масло. След това излейте сместа във формата, наредете прасковите, поръсете ги със захар и печете на 180 градуса до златисто.  Преди да сервирате, поръсете с пудра захар.


Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар