понеделник, 1 юли 2013 г.

Бисквити с фъстъчено масло и шоколад

№5



           Доста популярното в Америка фъстъчено масло е подценявано от повечето българи. Просто не сме свикнали то да е част от дневното ни меню, а и може би се плашим от това, че е твърде калорично, но всъщност фъстъченото масло е доста полезно. Богато е на мононаситени мазнини, протеини, витамини B3 и E, магнезий, фолиева киселина и антиоксиданти. 



          Освен, намазано върху филийка, фъстъченото масло е често използвано и в сладкиши, торти и бисквити. Затова днес ще споделя една много лесна и доста вкусна рецепта, която ще промени скептичната Ви нагласа към фъстъченото масло. 

Бисквити с фъстъчено масло и шоколад


Продукти: 


  • 340 гр. фъстъчено масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. брашно 
  • 2 яйца
  • 1 с.л. ванилова есенция
  • 100 гр. шоколад
  • 40 гр. масло 

Приготовление: 

        Смесете фъстъченото масло със захарта и разбъркайте. Добавете брашното, содата, двете яйца и ваниловата есенция и забъркайте тесто. Оформете го на салам, увийте го с фолио и го сложете в хладилника за 30 минути, за да стегне. След като тестото се охлади, нарежете го на филийки с дебелина 1 сантиметър. С ръце оформете бисквитките и ги сложете в тавичка, покрита с хартия за печене или намаслена и набрашнена. В предварително загряна на 180 градуса фурна, печете за 10-12 минути. Извадете и оставете да се охладят. Докато бисквитите се пекат пригответе пълнежа. В огнеупорна купичка сложете начупения на парчета шоколад и нарязаното на кубчета масло и сложете в микровълнова за 30 секунди. Разбъркайте докато се разтопят напълно и стане хомогенна смес. Сложете в хладилника за да стегне. След като бисквитите изстинат и сместа се сгъсти, намажете бисквитките с шоколадовата смес и слепете две по две.   


Надявам се да останете доволни от резултата :)

2 коментара:

  1. Страхотна рецепта! Сама ли ги измисляш?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти :)
    Относно въпроса, винаги е различно. Специално тази рецепта е модифицирана по мой вкус от друга рецепта. Иначе обичам да експериментирам, но ако приготвям нещо трудоемко и специфично, предпочитам да следвам рецептата за най-добър резултат!

    ОтговорИзтриване