петък, 13 септември 2013 г.

Бисквити с ванилия и канела

№26


       Има толкова много видове бисквити, но между тях още не съм открила идеалните- бисквитите, съчетаващи моите любими съставки в перфектните пропорции. Точно заради това реших да си направя такива бисквити сама и повярвайте ми експериментът си струваше. Ако обичате като мен семплите бисквити с малко на брой съставки, но със завладяващ вкус на канела, ванилия и малко шоколад (без, който никой не може ), пробвайте рецептата по-долу. 

Бисквити с ванилия и канела


Продукти: 
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. канела
  • 1 с.л. ванилова есенция
  • 1 ч.ч. и половина брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 110 гр. масло 

За украсата/ пълнежа:
  • 1-2 бонбона Lindor
  • шепа сушени червени боровинки 
  • половин бурканче течен шоколад

Приготовление:
       В голяма купа разбийте яйцето със захарта, след което прибавете разтопеното за 30 секунди в микровълновата фурна масло (може и  на стайна температура). Разбъркайте отново и прибавете канелата и ваниловата есенция, които ще придадат специфичния вкус на бисквитите.Следва пресятото брашно и бакпулвера. Бъркайте, докато получите еднородна смес. В подходяща тава, покрита с хартия за печене, оформете бисквитите като с мокри ръце взимате малка част от тестото, оформяте го на топче и след това го притискате. Трите вида бисквити, които аз приготвих са: бисквити с  бонбони  Lindor, бисквити "сандвич", слепени с течен шоколад и бисквити с червени боровинки. За бисквитите с  бонбони  Lindor просто разрежете на парченца няколко бонбона и забучете по едно парченце в средата на всяка бисквита. За бисквитите "сандвич" трябва да изпечете тънки бисквити, да ги оставите да се охладят и след това да ги слепите с течен шоколад. Бисквитите със сушени боровинки са на принципа на бисквитите с  бонбони  Lindor- просто забучете по няколко боровинки в центъра на всяка бисквита. Пекат се в предварително загряна на 180 градуса фурна за 11-12 минути, но не повече, за да не станат прекалено твърди.


Надявам се да ви харесат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар