петък, 23 май 2014 г.

Рогчета с кашкавал и сирене

№54 


       Пробвали ли сте вкусните купешки соленки, които са толкова зарибяващи, че щом опиташ една трудно можеш да се сдържиш да не си вземеш още две-три-четири... Обожавам ги и наскоро много ми се приядоха. Разгледах  блога на Йоли  и естествено намерих прекрасна рецепта за рогчета с пушен кашкавал и сирене, но нямах нито пушен кашкавал, нито пушено сирене под ръка, затова ги замених със съвсем обикновен кашкавал и сирене и добавих чубрица, шарена сол и ким към рецептата, за да получа тези ароматни домашни соленки. Опитайте ги и вие. 

Рогчета с кашкавал и сирене



Продукти:
  •  200 г кашкавал
  • 200 г сирене
  • 125 г течно масло
  • 300 г кисело мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л.сол
  • 500 г брашно
  • 1 яйце за намазване
  • чубрица, шарена сол, ким
Приготовления:
       В голяма купа настържете кашкавала и сиренето. Добавете содата и солта към киселото мляко, разбъркайте и добавете към сиренето и кашкавала. Разбъркайте докато получите хомогенна смес. След това добавете маслото, разбъркайте отново и започнете добавянето на брашното на няколко части докато получите меко тесто. Тестото се разделя на 6 топки, всяка от които се разточва на тънко и се разрязва на 8 триъгълника:


Поръсете с чубрица и шарена сол (или само с едното) и навийте всеки триъгълник на руло като започнете от по-широката част към по-тясната. Наредете готовите рогчета в тава, покрита с хартия за печене, подмажете ги с разбито яйце, поръсете с ким и сложете да се пекат на 170 градуса докато почервенеят. 


Надявам се да ви харесат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар