събота, 7 юни 2014 г.

Черешови чийзкейк сладки

№57


       Още ли сте на вълна череши? Е, не знам за вас, но аз съм. Открих поредната прекрасна рецепта за сладки в блога на Йоли и нямаше как да не я опитам. Чийзкейка е един от любимите ми десерти, но ми отнема повечко време да го приготвя. Тези чийзкейк сладки обаче са много по-бързи и лесни за приготвяне, а вкусът им доста се приближава до този на истински чийзкейк. Пробвайте ги и сами преценете. 

Черешови чийзкейк сладки 


Продукти:
  • 250 гр крема сирене
  • 3/4 ч.ч. захар 
  • 125 г меко масло
  • 1 яйце
  • ванилия
  • настъргана лимонова кора
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 пакет чаени бисквити
  • пресни череши
  • мед за подмазване на черешите


Приготовление:
       В голяма купа разбийте с миксер сиренето, маслото и захарта като най-добре е и сиренето и маслото да са на стайна температура за по-лесно получаване на хомогенна смес. След като получите пухкав крем прибавете яйцето, лимоновата кора и ванилията и отново разбийте. След това прибавете предварително пресятото брашно заедно с бакпулвера и  разбъркайте докато получите хомогенна смес. Покрийте купата с фолио и приберете сместа в хладилника, за да се охлади добре преди да преминете към оформянето на сладките. След като сместа е добре охладена натрошете бисквитите и ги изсипете в удобна за овалване чиния. Оформете топчета от тестото и добре го оваляйте в бисквитите. Поставете готовите топчета в тава, покрита с хартия за печене и сложете в средата на всяка сладка по една обезкостена череша като притиснете малко. Печете до зачервяване на предварително загряна на 180 градуса фурна. Накрая подмажете плодовете с мед за блясък и повече сладост.



Ако се чудите как да обезкостите черешите може да намерите различни предложения тук. 
Успех и да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар