понеделник, 28 юли 2014 г.

Спагети с бял сос, пилешко и вино

№ 65  


       Лято, плаж, море, безсънни нощи, закуска за обяд... Предполагам, че ви звучи познато. Та, кой има време за прекарване в кухнята по това време на годината? Затова и летните ястия са много по-бързи и лесни за приготвяне. Днешното ми предложение за вечеря е точно такова, но за сметка на това е доста вкусно. 

Спагети с бял сос, пилешко и вино 


Продукти: 
  • спагети
  • 500 гр пилешки гърди 
  • 1 малка глава лук 
  • 2 скилидки чесън 
  • 50 гр масло 
  • 1 ч.ч. бяло вино 
  • 1 1/2 ч.ч. готварска сметана 
  • сол, черен пипер, босилек 
  • кашкавал или пармезан 
Приготовление: 
       Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и изчакайте да заври. През това време нарежете месото на хапки, а лука и чесъна на ситно. Овкусете месото със сол и черен пипер на вкус. Когато водата заври изсипете спагетите и варете спрямо инструкциите на опаковката. Едновременно с това, в нагорещен тиган с незалепващо покритие сложете маслото и пилешкото месо. Запържете докато месото смени цвета си и добавете лука и чесъна. Запържете за още 2-3 минути докато лука омекне и добавете виното. Оставете на котлона докато половината от течността се изпари. След това добавете сметаната, солта, черния пипер и босилека. Разбъркайте и оставете на котлона за няколко минути докато соса се посгъсти. След това отстранете от котлона. Когато спагетите се сварят, отцедете ги и ги сложете в тигана със соса. Разбъркайте добре и сервирайте като поръсите спагетите с настърган кашкавал. Готово! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар