вторник, 29 юли 2014 г.

Бисквитена торта с два крема

№ 66


      Чудя се дали въобще има смисъл да казвам нещо за тази торта. Всички я обичаме, всички можем да я приготвим, всички сме я опитвали. Предполагам, че всеки има своите лични предпочитания относно бисквитената торта - някои я приготвят с плодово нишесте, други с ванилов крем, шоколадов крем, а защо не и яйчен крем... Моето предложение комбинира два крема - шоколадов и ванилов крем Оле   и се получава доста апетитна. Ако не сте опитвали крем Оле, това е много лесен за приготвяне крем без варене- просто добавяте мляко и бъркате. Е, предполагам, че вече разбрахте колко улеснен вариант на бисквитена торта ще ви предложа днес, така че опитайте го!!!

Бисквитена торта с два крема 


Продукти: 
  • 1 1/2 пакета обикновени бисквити Закуска
  • 1 литър прясно мляко 
  • 2 крема Оле (ванилов и шоколадов)
  • шоколад
  • бадеми 
Приготовление:
       Започнете с приготвянето на двата крема като следвате инструкциите от опаковката. След като двата крема са готови изсипете малко прясно мляко в по-дълбока чиния и си пригответе подходящ съд, в който ще приготвите тортата. Вземете една от бисквитите, потопете я в прясното мляко и я поставете на дъното на дадения съд. Повторете процедурата докато покриете дъното на съда. Постарайте се да покриете цялото дъно без да оставяте празни места и при необходимост счупете бисквитите и запълнете пропуснатите места. Изберете си един от двата крема и покрийте бисквитите, така че да не се виждат. Не пестете от крема, за да се получи тортата сочна. След това поръсете с натрошени бадеми. Повторете стъпката с бисквитите като притискате за по-лесно разрязване на тортата в последствие. След това покрийте втория блат от бисквити с другия крем и отново поръсете с бадеми. Повторете процедурата докато не ви свърши кремът. Завършете тортата с един от двата крема, настържете шоколад и поръсете с бадеми. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за поне 2-3 часа докато стегне тортата. След това и се насладете с подходящите хора :).


Няма коментари:

Публикуване на коментар