петък, 5 септември 2014 г.

Лимонови целувки

№ 71


       Разполагате с белтъци, които не искате да изхвърляте? В такъв случай целувките са перфектната рецепта за вас. Белтъци, захар, кората на един лимон и малко сладкарска боя и ще получите тези красиви и вкусни сладки. Лично аз бих би приготвила и само за украса. Е, ако ви харесват непременно ги опитайте. 

Лимонови целувки 


Продукти:
  • 3 белтъка
  • 170 гр захар
  • кората на един лимон 
  • жълта сладкарска боя
Приготовление:
       В суха купа разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. Постепенно започнете добавянето на захарта. Най-добре добавяйте по една супена лъжица, като не спирате да разбивате с миксера, и така докато добавите цялата захар. След това добавете кората на един лимон и отново разбийте за още минута- две. Крайният резултат трябва да е гъста, бяла консистенция. Белтъкът трябва да може да образува връх и да се задържа на бъркалките на миксера. С помощта на обикновена четка за рисуване вземете от неразредената салдкарска боя и направете прави линии по дължината на вашия шприц или пош. Не пестете от боята, за да получите цветни целувки. Използвайте най-широкия си накрайник. Тъй като моят шприц е по-скоро за украси аз дори не използвах накрайник, за да получа по-големи целувки и да запазя въздушността на белтъка. Шприцовайте целувките в тава, покрита с хартия за печене, и печете на 120 градуса с обдухване (или на 140 градуса без обдухване) за първите 30 минути и след това на 100 градуса (или на 120 градуса без обухване) за още 30 минути. Оставете да изстинат и им се насладете с чаша кафе, чай, мляко с какао или любимата ви напитка! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар