събота, 6 септември 2014 г.

Чаени бисквити

№ 72


       Домашните бисквити са лукс, но лукс, който всеки може да си позволи. Предполагам, че и вие като мен предпочитате да знаете какво ядете. Е, ако сами приготвяте това, което хапвате, не само ще знаете какво ядете, но и ще се замислите дали да изядете цяла тава с бисквити при положение, че сте видели колко захар и масло има в тях. Лично аз съм убедена, че домашно приготвените сладкиши са много по-полезни от тези, които купуваме от магазина, а и са много по-вкусни, нали? Опитайте ги! 

Чаени бисквити


Продукти:
  • 125 гр. масло
  • 70 гр. пудра захар
  • 3 жълтъка
  • 250 гр. брашно 
  • ванилова есенция 
  • щипка сол
  • 1 с.л. какао 
  • цветна глазура за украса

Приготовление: 
      С помощта на миксер разбийте мекото масло и пудрата захар на пухкав бял крем. След това започнете добавянето на жълтъците- един по един, като разбивате след всеки докато получите хомогенна смес. Добавете ваниловата есенция и щипката сол и отново разбийте. Следва пресятото брашно. Разбивайте до получаване на меко тесто на трохи. Разделете го на две равни части и към едната добавете какаото. Омесете двете теста на топка, увийте ги в прозрачно фолио и ги приберете в хладилника за 1 час. След като масленото тесто се е охладило може да започнете приготвянето на бисквитите. Разточете тестото на тънко и с помощта на формичка за сладки изрежете бисквити в желаната от вас форма. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, и печете на 180 градуса до зачервяване. След като бисквитите са готови ги оставете да изстинат, а след това ги украсете с глазурата. Използвайте въображението си :) 



Няма коментари:

Публикуване на коментар