петък, 29 ноември 2013 г.

Крем супа от картофи и тиква

№30 


       Тиквата има широко кулинарно приложение и е много полезна. Тя е богата на калий, фосфор, магнезий, желязо, мед и разбира се витамин С. Поради ниската си калоричност и ниското съдържание на мазнини тиквата се превръща и в диетичен продукт, подходящ за менюто на всекиго. Тъй като зимата дойде и топлите супи са  все повече предпочитани, днес ще споделя една много лесна и приятна рецепта за крем супа от тиква.

Крем супа от картофи и тиква 

Продукти:


  • 500 гр изчистена тиква
  • 3-4 картофа
  • 30 гр масло
  • 200 мл прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
  • целина
  • чубрица
  • пожелание: сирене за сервиране

Приготовление: 

       Обелете и нарежете тиквата и картофите на едри кубчета с приблизително еднаква големина. В тенджера с подсолена вода сварете зеленчуците и когато са готови отцедете бульона в купа. Пасирайте сварените зеленчуци като добавите малко от бульона. След това добавете подправките на вкус, маслото и прясното мляко. Пасирайте отново и според вашите лични предпочитания добавете още от бульона докато не получите желаната от вас гъстота. При сервиране, поднесете с малко натрошено сирене или пък с крутони .


Вкусно и полезно :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар