понеделник, 19 януари 2015 г.

Бисквити с два вида тесто

№ 96 


       Ако Ви се похапват по-различни бисквити, които са не само привлекателни на вид, но и вкусни, Ви предлагам следната рецепта с помпозното име "Бисквити фойерверк". Рецептата е адаптирана от кулинарната книга "500 шоколадови изкушения". Опитайте я и споделете мнението си. 

Бисквити с два вида тесто 


Продукти: 

За виниловото тесто:
  • 125 гр. масло 
  • 125 гр. пудра захар 
  • няколко капки ванилова есенция 
  • 1/2 яйчен жълтък, разбит 
  • 175 гр. пресято брашно 
За шоколадовото тесто: 

  • 125 гр. масло 
  • 125 гр. пудра захар 
  • 1/2 яйчен жълтък, разбит 
  • 165 гр. пресято брашно 
  • 28 гр. какао 


 Приготовление: 
       В средно голяма купа сложете мекото масло и захарта за ваниловото тесто и бъркайте докато сместа стане мека и пухкава. Към нея добавете ванилията, жълтъка и брашното и бъркайте, докато от сместа се получи меко тесто. В отделна купа по същия начин пригответе шоколадовото тесто. Месете отделно всяко тесто, докато стане гладко, след това ги покрийте с прозрачно фолио и ги сложете в хладилника за 30 мин. Разточете всяко тесто на тънко, така че да се получат два правоъгълника с размери 25х18 см. С четка намажете ваниловото тесто с малко прясно мляко и внимателно сложете върху него шоколадовото тесто. Притиснете го леко, след това ги навийте не руло, като започнете от по-късата страна. Увийте рулото във фолио и го сложете в хладилника за още 30 мин. Нарежете рулото на 24-30 филийки. Наредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене и печете 10- 12 минути или до зачервяване на краищата. Преди да пренесете бисквитите в съд, за да се охладят, изчакайте 5 минути, за да се стегнат. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар