събота, 17 януари 2015 г.

Пълнени зайчета по домашна рецепта

№ 95


       Неведнъж съм споделяла с Вас, че майка ми е голямо вдъхновение за мен. Днес реших да споделя с вас рецепта, която тя приготви и която наистина си заслужава. Крехко заешко, пълнено с ориз с дреболии и гарнитура от картофи. Много ще Ви хареса! 

Пълнени зайчета 



Продукти: 
  • 2 малки зайчета 
  • 150 гр. ориз
  • 1 голяма глава лук 
  • 1 голям морков 
  • 5-6 картофа 
  • дреболийките от зайчетата (сърце, бял дроб, черен дроб)
  • кубче сланина 
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • целина 
  • риган 
  • мащерка 
  • чубрица 
  • Вегета
  • Уни сос 
  • зехтин 
  • бяло вино
  • магданоз


Приготовление:
       Започнете с плънката, като в тиган загреете 3-4 с.л. зехтин. Добавете нарязаните на дребно лук и морков и запържете 2-3 минути. Добавете нарязаните на дребно дреболийки и пържете докато сменят цвета си. Следват подправките- сол, черен пипер, целина, чубрица, риган, мащерка- добавете ги и разбъркайте. Прибавете ориза и разбъркайте отново. След това налейте 1 кафена чаша вино и изчакайте да се изпари преди да добавите водата (200 мл). Оставете да къкри на слаб огън, докато се изпари водата. Отстрането от котлона и добавете магданоз. 
       След това започнете с приготовлението на зайците. Измийте ги добре и ги подсушете. Напълнете ги с плънката и ги зашийте. Направете дресинг като смесите сол, черен пипер, червен пипер, зехтин, Вегета и Уни сос на око, по ваш вкус, до получаване на гъста, хомогенна смес. Подмажете зайците с дресинга и отгоре наредете сланина, нарязана на тънки ивици. Поставете ги в тавата, в която ще ги печете, и изсипете 2 ч.ч вода на дъното. Покрийте с алуминиево фолио и печете на 180 градуса за около час и половина. След това махнете фолиото, добавете едро нарязаните картофи и печете още 30 минути или до готовност. 



Благодаря на майка ми за прекрасната рецепта!

Няма коментари:

Публикуване на коментар