петък, 23 януари 2015 г.

Ябълков сладкиш

№ 97


       Това е поредната рецепта за ябълков сладкиш, която ви предлагам, но наистина си заслужава и е по-различана, както на вкус, така и на визия. Доста елегантен, сочен и лек сладкиш, комбиниращ се превъзходно с чаша капучино или кафе. Опитайте го, защото е много лесен за приготвяне. 

Ябълков сладкиш 

Продукти:
(рецептата е адаптирана от блога Хляб и сол )
  • 1ч.ч. брашно
  • 1/2ч.ч. захар
  • 100мл. прясно мляко
  • 3 яйца
  • 2 с.л. олио 
  • 1 бакпулвер 
  • 1  ванилия
  • 3-4 ябълки 
  • няколко капки ромова есенция
  • пудра захар и канаела за поръсване


Приготовление: 
       Разбийте яйцата със захарта и олиото и добавете ванилията и ромовата есенция. Пресейте брашното, добавете бакпулвера и разбъркайте. Започнете добавянето на брашното и прясното мляко към яйчената смес, като ги редувате. Бъркайте до получаването на хомогенна смес. Обелете, почистете и нарежете ябълките на тънки филийки. Добавете ги към сместа и разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. След изпичането оставете сладкиша да се охлади и накрая поръсете с пудра захар и канела. 



Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар