№ 108
Искате ли бърза, лесна и малко по-различна гарнитура? Е, ето моето предложение за вас. Не знам дали сте пробвали, но аз не бях опитвала запечен карфиол. Винаги съм го консумирала сварен или на крем супа, но и на фурна е доста сполучлив. Мислех си, че ще стане много сух, но запазва сочността си и в същото време има приятен загар, а и морковите са прекрасни запечени, поне на мен много ми допадат. Надявам се и на вас да ви харесат!
Карфиол и моркови на фурна
Продукти:
- 1/2 карфиол
- 1 голям морков
- зехтин
- сол
- черен пипер
Приготовление:
Измийте и нарежете карфиола и моркова на едро. Прехвърлете ги в тава, покрита с хартия за печене, поръсете със зехтин и втрийте в зеленчуците. Накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус и печете до зачервяване в предварително захрята на 180- 200 градуса фурна. Сервирайте като гарнитура!
Лесно, бързо, различно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар