сряда, 8 април 2015 г.

Бисквити с овесени ядки, орехи и сусамов тахан

№ 134


       Ако си търсите здравословни бисквити без масло и брашно, но все пак вкусни - открихте ги! Много са засищащи и си подхождат прекрасно с чаша капучино! Надявам се и на вас да ви допаднат колкото на мен. 

 Бисквити с овесени ядки, орехи и сусамов тахан 


Продукти:
(рецептата е адаптирана от Кулинарно в кухнята с Йоана)
  • 100 гр. сусамов тахан 
  • 125 гр. мед 
  • 1 ч.л. ванилова есенция 
  • 1 ч.л. канела 
  • 30 гр. стафиди
  • сокът на половин портокал  
  • 100 гр. овесени ядки
  • 50 гр. предварително накиснати сурови орехи 

Приготовление:
       Накиснете стафидите в портокаловия сок 30 минути преди да започнете да приготвяте сладките. След като изцедите стафидите, в купа смесете сусамовия тахан, меда, ваниловата есенция, канелата и изцедените стафиди. Разбъркайте, а след това прибавете овесените ядки и ситно нарязаните орехи. Разбъркайте хубаво отново, а след това с навлажнени ръце оформете топки с големината на орех. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, и притиснете леко. Печете в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 10-12 минути или докато се зачервят. 


Лесно нали?


1 коментар: