неделя, 16 август 2015 г.

Овесена каша

№ 166


       Ако искате да започнете деня си със здравословна и засищаща закуска овесената каша е един добър избор. Може да я приготвите по много различни начини, така че никога да не ви омръзне. Днес ви предлагам рецепта за овесена каша с банани, кокосови стърготини, какаови зърна, мед, канела и мака на прах. 

Овесена каша


Продукти:
  • 3/4 ч.ч. фини овесени ядки
  • 3/4 ч.ч. соево мляко
  • 3/4 ч.ч. вода 
  • 1 ч.л. канела 
  • 1/2 ч.л. мака на прах 
  • 1 с.л. кокосови стърготини 
  • 1 малък банан
  • 2 какаови зърна 
  • 1 с.л. мед 

Приготовление: 
      Изсипете овесените ядки, соевото мляко и водата в малка тенджера и ги сложете на котлона на силен огън. Започнете да бъркате с дървена лъжица, а когато заври намалете котлона на средна температура. Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Ще забележите, че сместа започва да се сгъстява. Бъркайте около 7 минути, докато получите каша с консистенцията на пюре. След това отстранете от котлона. 


      Към още топлата каша прибавете канелата и маката на прах и разбъркайте. След това прехвърлете кашата в купичка. Отгоре наредете нарязан на шайби банан и поръсете с кокосовите стърготини и обелените и счукани какаови зърна. Накрая завършете с една супена лъжица мед. 


С пожелание за усмихнат и слънчев ден!


Няма коментари:

Публикуване на коментар