петък, 14 март 2014 г.

Какаови претцел сладки

№44


       Много обичам какаови сладки, но ми се искаше да направя нещо по-различно и нестандартно. С интересната форма на тези претцел сладки успях да го постигна, а и вкусът си заслужаваше. Ако искате нещо непретенциозно, но ефектно, тази рецепта е за вас.

Какаови претцел сладки 


Продукти:

  • 30 гр. какао
  • 5 с.л. гореща вода
  • 115 гр. масло
  • 120 гр. захар
  •  1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 голямо яйце
  • щипка сол
  • 250 гр. брашно
  • 1 жълтък за намазване + кафява захар за поръсване

Приготовление:

       Какаото се разтваря в горещата вода и се разбърква до получаване на гъста какаова паста. В друга купа се разбиват първо маслото със захарта, а след това се добавят  яйцето, какаовата паста и есенцията  и пак се разбърква. Накрая се добавя брашното, разбърква се и се омесва меко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилника за около 30 минути. След това се оформят претцелите. Разделете тестото на топчета с горе-долу еднаква големина и разточете на дълги фитили. След това завийте в краищата, така че да получите оригиналната форма на претцелите. Сладките се поставят в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с разбит жълтък и се поръсват с кафява захар. Пекат се за около 20-25 минути на 170 градуса. 

2 коментара: