събота, 22 март 2014 г.

Чийзкейк брауни с пресни ягоди

№ 45


       От доста време си бях харесала този невероятен сладкиш, приготвен първо от Ирина, а след това превзел и множество други кулинарни блогове. Не съм се и съмнявала, че вкусът ще е невероятен, защото комбинацията между шоколад и крема сирене ми е повече от любима, а свежестта на плодовете го превръща в превъзходен пролетен десерт, който да поднесете на приятелите си. Пробвайте го, за да се уверите сами ;)

Чийзкейк брауни с пресни ягоди


Продукти: 

За брауни слоя: 

  • 125 гр. масло 
  • 125 гр. черен шоколад
  • 170 гр. захар
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.л. ванилова есенция
  • щипка сол
  • 80 гр. брашно 
  • 20 гр. какао
За чийзкейк слоя:
  • 250 гр. крема сирене
  • 70 гр. захар
  • 1 яйце
  • 1 с.л. брашно
  • кората на половин портокал 
 100 гр. ягоди
 мед (за подмазване на ягодите) 

Приготовление: 

       На водна баня разтопете шоколада и маслото и след това отстранете от котлона. Към тях прибавете захарта и ваниловата есенция и разбъркайте. Започнете добавянето на яйцата едно по едно като разбърквате след всяко. Накрая добавете пресятото брашно, какао и щипка сол. Разбъркайте добре докато получите еднородна смес. След това излейте сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и подмазана с масло. Следва чийзкейк слоят. В купа разбийте на гладък крем крема сиренето,брашното, яйцето и захарта и накрая добавете кората от портокал за свежест. След като кремът е готов, изсипете го върху брауни слоя и с лъжица правете въртеливи движения докато получите добре познатия ефект на мраморния кекс. Накрая измийте ягодите и ги нарежете на не много дребни резани. Разпределете ги равномерно върху сладкиша и сложете да се пече на 180 градуса за около 30- 35 минути. Не препичайте прекалено, за да е сочен сладкишът. Добър апетит!


1 коментар: