петък, 4 април 2014 г.

Пилешка яхния с гарнитура

№47


       Може би сте забелязали, че рядко в блога ми се появяват предложения за основни ястия, но това е защото майка ми готви превъзходно и знам, че ако аз приготвя нещо няма да е така вкусно. От време на време обаче, когато с брат ми останем сами вкъщи, се заемам с приготвянето на вечерята и днес ще споделя с вас една много лесна рецепта за пилешка яхния. Дано ви хареса.

Пилешка яхния с гарнитура


Продукти:
(рецептата е адаптирана от Супичка
  • 500 гр. пилешки гърди
  • 5-6 с.л. зехтин
  • 3 средно големи глави лук 
  • 3 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • сол, черен пипер, чубрица, магданоз 
Приготовления:

       Измийте месото и го нарежете на хапки. Сложете го да ври в подсолена вода за 10 минути. През това време нарежете лука на ситно, затоплете зехтина в дългок тиган и запържете лука докато омекне. След това добъвете към него червения пипер и брашното и рабъркайте енергчно. Накрая добавете свареното пилешко месо и 2 ч.ч. от прецедения пилешки  бульон (не изхвърляйте остаъка от бульона, защото ще ви трябва в последствие). Подправете със солта, черния пипер и чубрицата на вкус и разбъркайте добре яхнията, намалете огъня и оставете да къкри още 5 минути. През това време пригответе гарнитурата. Сварете ориза в пилешкия бульон като следвата отношението на 1 чаша ориз 2 чаши бульон и овкусете по ваш вкус със задължителните сол и черен пипер. Накрая преди да севирате поръсете с магданоз и вашата вечеря е готова! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар