сряда, 10 септември 2014 г.

Мини банички със сирене

№ 74


       Тази рецепта няма нужда от представяне. Това са чисто и просто любимите на всеки банички със сирене. Обичаме ги, искаме ги, вкусни са... Просто си ги пригответе, защото никак не е трудно!

Мини банички със сирене



Продукти: 

* Рецептата е адаптирана от блога на Йоли*

За тестото:
  • 350 гр. брашно 
  • 1 ч.л. сол
  • 200 мл вода
  • 1 с.л. оцет
  • 4 с.л. олио 
  • 100 гр меко масло 
За плънката:
  • 1 яйце
  • 200 гр. сирене
За поръсване:
  • сусам 
  • ким 
  • 1 яйце за подмазване 

       В голяма купа пресейте брашното със солта. Направете кладенче и изсипете в него водата, оцета и олиото. Постепенно омесете меко тесто като ако има нужда добавете още брашно. Ударете тестото в плота поне 50 пъти и го оставете да почива за 10-15 минути. 
       Следващата стъпка е да разточите тестото на голям правоъгълник и да го намажете обилно с част от маслото. Уверете се, че плотът ви е обилно поръсен с брашно, за да може лесно да отделите разточеното тесто в последствие. След като намажете разточеното тесто го сгънете на две. Намажете отново с част от маслото и повторно прегънете и така докато получите малък правоъгълник. Увийте тестото в безцветно фолио и го приберете във фризера за 30 минути, за да се изстуди добре и да може по-лесно да работите с него. През това време направете плънката като просто смесите яйцето с натрошеното сирене. След като тестото се е изстудило, разточете го на голям правоъгълник и го разрежете на по-малки квадрати. 


       Ако искате вашите банички да са перфектни отрежете краищата на разточеното тесто, ако ли не просто ги оставете така и ще получите баничка в различна форма. Ако ви е останало още масло, подмажете отделните квадрати и след това сложете по една-две чаени лъжици от плънката. Прегънете на две и сложете в тава, покрита с хартия за печене. След това с помощта на вилица притиснете краищата на баничките, за да не изтече плънката по време на печене. Накрая подмажете с разбито яйце, поръсете със сусам и ким и печете на 200 градуса докато баничките ви придобият приятен загар. 


Мммм, вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар