неделя, 23 ноември 2014 г.

Соленки с кашкавал и сусам

№ 87


      Днешната рецепта е за много вкусни соленки от сайта на Ирина , която за жалост не е добавяла нови рецепти отдавна. Аз обаче търсех точно такива хрупкави, топящи се в устата соленки и много се зарадвах, като открих рецептата точно в нейния сайт. Много простичка рецепта с перфектен резултат. Опитайте ги!

Соленки с кашкавал и сусам 



Продукти:
  • 200 гр. брашно
  • 1/2 ч.л. черен пипер 
  • 150 гр. кашкавал
  • 100 гр. масло
  • 2 жълтъка 
  • 2-3 с.л. студена вода
  • 2 белтъка
  • 2 и 1/2 пакетчета сусам 
  • морска сол 

Приготовление: 
       В голяма купа смесете брашното и черния пипер и разбъркайте. Добавете нарендения кашкавал и маслото, нарязано на малки кубчета. С пръсти втрийте сместа докато стане на трохи. Добачете двата жълтъка и разбъркайте. След това добавете 2 супени лъжици студена вода и оформете на топка. Ако има нужда добавете още вода или си намокрете рацъте докато оформяте тестото. От топката направете дълъг фитил с диаметър, колкото искате да са широки бисквитите Ви. След като тестото е добре оформено го намажете с бетък и го оваляйте в сусам. Завийте в прозрачно, домакинско фолио и приберете в хладилника за около час. След като тестото се е охладило, загрейте фурната на 180 градуса и нарежете фитила на бисквити с дебелина около 2 см. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и печете до златисто. След като ги извадите ги оставете да се охладят на скара и им се насладете. 


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар