неделя, 30 ноември 2014 г.

Соленки с кашкавал, сирене и подправки

№ 88


       Ако обичате тестени изделия, не се замисляйте, а направо се захващайте с лесната и много вкусна рецепта за соленки, на която аз попаднах в в нов за мен блог "Горещо с Лили". Много приятна рецепта наистина и Ви гарантирам, че няма да съжалявате. 

Соленки с кашкавал, сирене и подправки


Продукти:
За тестото:
  • 3 яйца
  • 1 кофичка кис.мляко 
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол 
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 гр. разтопено краве масло
  • 300 гр. натрошено сирене
  • брашно- колкото поеме за средно меко тесто

За плънката:
  • 2 яйца
  • настърган кашкавал 
  •  подправки: чубрица, босилек, сусам, шарена сол .... ( по Ваш вкус)

Приготовление: 
       Започнете с тестото като разбиете трите яйца със солта към тях добавете киселото мляко, към което предварително сте добавили содата бикарбонат, за да шупне. Разтопете маслото и го добавете. След това добавете и натрошеното сирене и разбъркайте. Следват брашното и бакпулвера. Добавяйте брашно докато не получите меко и не много лепкаво тесто. След като тестото е готово го разделете на две части и го разточете. Отгоре намажете с разбити яйца, поръсете с кашкавал и подправки. Накрая нарежете в каквато искате форма- квадратчета, лентички, правоъгълници, труъгълници... Може да оформите соленките и във формата на розички или както намерите за добре. Същото се повтаря и с втората част от тестото. Соленките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат на 180-190 градуса до златисто. Най-вкусни са още като са топли в чаша кисело мляко или пък айрян. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар